Quinoa ontbijt
Recept

Een winters ontbijtje

Quinoa ontbijtDit is een ontbijtje dat zo fout ging dat het geweldig was. Het was namelijk mijn bedoeling om na een lange tijd weer eens een Chia puddinkje te maken.

In plaats van chiazaad pakte ik echter quinoa. Toen de quinoa en de amandelmelk al bij elkaar vermengt waren besloot ik er maar meteen het beste van te maken.

Het recept is uiteindelijk als volgt:

  • 80 gram Quinoa
  • 400 ml ongezoete amandelmelk/havermelk of andere melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek/speculaaskruiden
  • pecannoten of andere noten (ca. 1,5 handje en een beetje fijn gemaakt)
  • 1 grote appel of 2 kleine appels
  • rozijntjes

Maak de noten een beetje fijn en snijd de appel in stukjes.
Meng alles door elkaar en doe het in een kleine ovenschaal. Zet het in een, op 180 graden voorverwarmde, oven en laat het zo 20 minuten staan. Het kan zijn dat je het dan nog niet ver genoeg ingedikt vindt. Dan kun je het er nog iets langer in zetten. Ik had dat ook gedaan.

De eerste hap kan even wennen zijn door de smaak van de quinoa, maar het is bij de tweede hap zo lekker en bij de derde hap nog lekkerder! Het is echt een genot om te eten.

Ik ben benieuwd of jullie het gaan proberen en wat jullie er dan van vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *